Nederlands Kampioenschap 2011NK’s Bank Pool en Scotch Double Infinity
Aanstaand weekend worde deze mooie en aparte NK’s gespeeld in Infinity Wageningen. Het zijn de enige NK’s met prijzengeld! Ga naar http://poolcafe-infinity.nl en schrijf je meteen in. Het deelnemersveld begint steeds verder te groeien en telt al behoorlijk wat mooie namen.

Nederlands Kampioenschap 2011
Op 16, 17 en 18 december 2011 wordt in HoB Weert het NK 14.1, 9-ball en 8-ball gespeeld. De opzet van het toernooi is in een aantal opzichten gelijk aan voorafgaande jaren, maar op een aantal punten ook anders.

Het is wederom in Weert, je kan je via 18 kwalificatie toernooien op diverse plaatsen in het land plaatsen en ook de NOS is weer van de partij bij het 9-ball toernooi. Verder kan je het toernooi volgen via een live stream en NOS teletekst.


Anders is het format waarin gespeeld wordt. In HoB Weert spelen tijdens het eindtoernooi 32 spelers per spelsoort via een single knock-out schema om de titels. Acht spelers per spelsoort zijn al zeker van hun plaats bij de laatste 32. Dit zijn de titelverdediger, de drie A-selectie spelers, eventueel 1 of 2 wildcards, aangevuld met de top van de Nationale Ranking. Zo zijn de 8 geplaatste spelers voor het koningsnummer 9-ball op zaterdag samen goed voor 2 wereldkampioenschappen, 9 individuele EK titels, talloze NK titels en internationale overwinningen (World Pool Masters en International Challenge of Champions).

Hiernaast hebben we ernaar gestreeft om het alle NK deelnemers naar de zin te maken. Zo is er iedere dag voor de spelers een lunch geregeld van 12:00 tot 13:00. Je hoeft dus niet gehaast tussen de wedstrijden door even iets te gaan eten. Om het NK een professionele uitstraling te geven ontvangt ieder deelnemer van het eindtoernooi een speciale NK polo. Ook is er een side-event voor de mensen die even niet hoeven te spelen: een 9-ball shoot-out. Iedereen mag hieraan meedoen en de hoofdprijs is een deelname aan een Euro Tour inclusief reis en overnachting! Op zaterdagavond na afloop van de 9-ball finale wordt er een soort 10-ball ring game gespeeld. De inschrijving hiervoor is ook open voor iedereen. Als klap op de vuurpijl mogen 60 deelnemers van alle inschrijvers en geplaatsten meedoen aan een exclusieve clinic van Niels Feijen, Huidji See, Nick van den Berg of Alex Lely. Deze clinics worden begin 2012 gegeven op vier lokaties verspreid door het land.

Alle informatie over het NK kan je vinden op www.nationaleranking.nl. De inschrijving start op 19 oktober en sluit om 12:00 ‘s middags op de dinsdag voorafgaand aan het kwalificatie toernooi waarvoor je je wil inschrijven.

Voor vragen kan je mailen naar nationaleranking@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.

Onze SponsorsF&M The Cue Company Poolcafe Delfshaven Persberichten Poolwest3