Wat is een break cue en welke past bij mij?Een break cue word gebruikt zoals de naam al zegt om het pack open te breken. Soms is dit type cue drie delig waarbij men het achterste stuk kan verwijderen zodat de keu ook gebruikt kan worden als jump cue. Een break cue onderscheid zich door de pomerans en het beentje welke van hard materiaal zijn gemaakt. Door een break cue te gebruiken bespaar je jouw speel keu deze mishandelingen.

Er wordt veel gediscussieerd over het gewicht van de cue, de een beweert dat een zwaardere cue meer massa heeft en de ander dat een lichtere cue snellere snelheden kan bereiken. De waarheid is dat het voor een ieder een persoonlijke voorkeur is, een break hoeft immers niet eens hard gespeeld te worden. De meningen verschillen, dus hebben we enkele feiten op een rij gezet over de break cue.

Een break cue is een persoonlijke voorkeur en kan afhankelijk zijn van diverse factoren zoals lengte en gewicht van de speler. Meestal is een break cue extreem lichter dan normaal of juist zwaarder maar het kan net zo goed een soort gelijk gewicht hebben van de speel cue van de speler. De pomerans is harder dan normaal en meestal zit er een versterkt beentje in.

We zullen je de technische details besparen en ons beperken tot de feiten. Een lichtere cue kan over de afstand van je stroke door zijn gewicht een hogere snelheid bereiken. Een zwaardere keu heeft meer massa waardoor de afstoot krachtiger word en iemand die een groter en zwaarder postuur heeft kan met een zwaardere cue ook hoge snelheden bereiken.

Een huis keu moet niet onderschat worden. De meeste professionele pool centra beschikken over professionele en goed onderhouden house cues. De beste manier om het gewicht dat bij je past te vinden is door met diverse huis keuen je afstoot te testen. Je moet opletten wat er bij je past qua gewicht, je moet je comfortabel voelen bij het afstoten. Echter wat nog belangrijker is je moet wat potten tijdens de afstoot of ook wel break genoemd. Gevorderde spelers kunnen op deze manier de tafel leeg schieten zonder dat de tegenstander aan de beurt komt. Dit wordt een “break and run” genoemd, dus als de winnaar mag breaken kun je op deze manier een hele partij winnen zonder dat je tegenstander aan de beurt is geweest. De gevorderde speler besteed daarom ook veel aandacht aan de break, iets wat beginners vrijwel niet doen. Het maakt niet uit of je een beginnende of een gevorderde speler bent, testen met diverse gewichten kan je helpen bij het besluiten van het gewicht van de break cue die bij je past.

Reacties zijn gesloten.

Onze SponsorsF&M The Cue Company Poolcafe Delfshaven Persberichten Poolwest3